Over Ons

OVER ONS

Pete Bog’s Bigband is op 2 november 1995 opgericht, inmiddels ruim 25 jaar geleden. Zij is gestart als gelegenheidsband : De Hint Bigband.

De geschiedenis van deze Bigband gaat terug naar de jaarlijkse “ Dag van de muziek “  in 1995; een gezamenlijk project van Aalsmeerse muziekverenigingen en de Streekmuziekschool. Uit dit project werden drie gelegenheidsorkesten samengesteld, waaronder een Bigband. Er werd één dag gerepeteerd en in de namiddag afgesloten met een groot concert. De Bigband zette de repetities voort en onder leiding van vakkundig docent Paul Beugels werd de Hint Bigband opgericht.

De naam Hint Bigband werd ontleend aan de gelijknamige muziekschool in Aalsmeer, Uithoorn en de Ronde Venen. Toen de muziekschool De Hint in 2012 werd opgeheven, ging de Bigband op 20 september van dat jaar verder onder een nieuwe naam : Pete Bog’s Bigband. Deze naam is een verbastering van de Engelse woorden peat en bog en refereert aan de veengrond in en rond de Ronde Venen.

Jarenlang verleende de Bigband medewerking aan festiviteiten op verschillende locaties : in de Bloemhof te Aalsmeer, in café’s, bij de kinderboerderij, in de Oude Veiling te Aalsmeer, tijdens het straattheater in Mijdrecht en Chazz in De Hoef. Ook op wereld MS dag en met de succesvolle theaterproductie “Lichtemaankweker” liet de Bigband zich van haar beste kant zien.

Behalve het optreden bij feestelijke momenten is de band ook in staat van zich te laten horen tijdens gebeurtenissen van geheel andere aard zoals bij (nieuwjaars-) recepties voor de Gemeente Aalsmeer en de Ronde Venen en als begeleiding voor een stijldansend publiek.

Pete Bog’s Bigband bestaat uit 13 blazers en een  vijfkoppige  ritmesectie, variërend in de leeftijd tussen 30 en 80 jaar. Tot de zomer van 2019 onder de bezielende leiding van Leon van Mil, daarna nam Gerard Kleijn het stokje over en vanaf 2024 is Miklós Fürst de vaste dirigent.

De afgelopen jaren trad de Bigband regelmatig op met verschillende zangeressen, maar is nu heel blij met haar eigen, vaste zangeres Heidy Crooymans.  Zij is bekend o.a. van de Bakerstreet Band en  Cool Blenz. Zij  heeft haar opleiding gevolgd aan het conservatorium in Hilversum. Haar prachtige stem maakt dat ieder optreden een compleet feest wordt.

BEZETTING

SAXOFOONSECTIE

TROMBONESECTIE

TROMPETSECTIE

RITMESECTIE